• 1

Duurzaam

We bouwden architectonisch bijzondere en duurzame huizen. Dat betekent onder meer: milieuvriendelijke materialen en zo zuinig mogelijk omgaan met energie. Ook sociale duurzaamheid vinden we belangrijk. We hebben elk ons eigen leven, maar zien wel naar elkaar om. Zo hebben we naast particuliere tuinen ook een collectieve tuin, om het onderlinge contact te bevorderen.

 

 Workshop verkaveling

Ons bouwteam krijgt vorm

We weten in grote lijnen hoe Soesterhof eruit moet komen te zien, maar hoe komen we tot preciezere tekeningen? Om het ontwerptraject zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, hebben we besloten om met een bouwteam te werken, een samenwerkingsverband van ons en de externe bouwpartijen. Naast ons architectenbureau Archi3o nemen daaraan nu ook een aannemer en een energie- en installatieadviseur deel.

Wat betreft de aannemer: na een zorgvuldige selectieprocedure hebben we het Amersfoortse bouwbedrijf Lithos uitgekozen om onze wijk te gaan bouwen. Het energie- en installatieconcept van de woningen zal worden uitgedacht door energie-adviseur Hans Crone. Later schuift ook een zogenoemde ‘constructeur’ aan: die berekent welke draagconstructie nodig is om de huizen voldoende stevig te maken.