We gaan beginnen!

Het is zover. Na zeven jaar brainstormen, onderhandelen en plannen kunnen we van start!

De grond is nu van ons

Alles valt nu op zijn plek. De afgelopen weken hebben alle kopers groen licht gekregen van de bank, en heeft woningcorporatie Omnia haar handtekening gezet voor de huurwoningen. 30 hypotheken: geregeld. 12 huurwoningen: geregeld. Daardoor konden we afgelopen woensdag met onze notaris de koop van de grond voltrekken. Betaling aan de NS: ook geregeld.

En de volgende stap...

We beginnen met het riool. Deze maand worden de rioolbuizen en de leidingen in de grond gelegd, en wordt de bouwplaats voor onze aannemer Van Bekkum ingericht. Er komen hekken en alles wordt klaargemaakt voor het echte bouwwerk. In november gaat Van Bekkum de heipalen gereedmaken en de funderingen leggen. Daarna krijgt de Soesterhof letterlijk vorm: woonlaag na woonlaag gaat onze buurt verrijzen.

Wanneer is het af?

De vaart zit erin, maar bouwen kost natuurlijk tijd. De oplevering moet plaatsvinden in de eerste twee kwartalen van 2021. Dat is dus net iets meer dan een jaar nadat de eerste paal de grond in gaat. In die periode wordt er waarschijnlijk elke week een huis of drie, vier opgeleverd.

Kennismaken met de buren

Op 18 september hebben we voor de zesde keer de omwonenden ontmoet. Onze nieuwe buren dus: de mensen die nu aan de Soesterweg en de Palmstraat wonen. Omdat we inmiddels weten wie waar komt te wonen, konden we kennismaken met de mensen die onze directe buren worden. Verder heeft Van Bekkum de bouwplannen uit de doeken gedaan.

Wat gebeurt er nu met de wachtlijst?

De afgelopen jaren hebben we een wachtlijst aangelegd met mensen die geïnteresseerd zijn in kopen of huren. Nu hebben alle huizen een eigenaar, en dus gaat de koperswachtlijst met pensioen. Mocht iemand van ons voor de oplevering zijn huis verkopen, dan is het aan hem of haar om een koper te vinden. We gaan de mensen op de wachtlijst daarover apart informeren. Voor de huurders loopt de wachtlijst wel door. Het huurblok is technisch gezien een woongroep en daarop blijft een wachtlijst van toepassing.

En verder...

 

  • De afgelopen weken is het laatste stukje grond geïnspecteerd op niet-gesprongen explosieven, en die zijn opnieuw niet aangetroffen. Goed nieuws dus.
  • Tijdens de bouw blijven we natuurlijk met enige regelmaat nieuwsbrieven sturen. Voor kleinere tussentijdse updates kun je terecht op onze Facebookpagina. En op onze Twitter.
  • Je kunt natuurlijk ook zelf komen kijken naar de voortgang. Loop vooral eens langs - doen wij ook!