Ons goede voornemen voor 2019: bouwen!

Het gaat er nu echt van komen! We zijn op weg om komend jaar te gaan bouwen. Nog even een snelle eindejaars-update met de laatste nieuwtjes, en een uitnodiging voor een speciale informatiebijeenkomst.

We zijn op weg naar de eindvergunning

In 2016 heeft de gemeenteraad aangegeven ons project versneld te faciliteren, zodat we in 2017 konden gaan bouwen. Uiteindelijk heeft het dus veel langer geduurd. Maar: nu, 24 onderzoeken en documenten verder, komen we toch in de buurt van de bouw. In januari gaat de gemeente ons plan ter inzage leggen, en intussen werken we toe naar de definitieve vergunning.

Met oog op de stappen die we vanaf dat moment nog moeten zetten, gaan we ervan uit dat we een vergunning krijgen om te beginnen met bouwen in juni 2019. De bouw duurt ongeveer een jaar. We kijken er natuurlijk reikhalzend naar uit.

Laat je bijpraten

Intussen blijven we natuurlijk in gesprek met de wijk waar we onderdeel van worden. Op woensdag 9 januari organiseren we een bijeenkomst waarop we omwonenden, maar ook andere geïnteresseerden willen bijpraten over de voortgang van het proces en over het ontwerp van onze bouw.

Woon je niet in de directe omgeving van de kavel, maar ben je wel benieuwd, wees dan van harte welkom. (Let wel: de avond is niet bedoeld voor mensen die willen kennismaken met het project en op de wachtlijst willen komen - voor hen organiseren we andere avonden.)

Meer informatie over de bijeenkomst vind je op onze site: www.soesterhof.nl

f4c5ba2b-d70e-4e43-aab4-6af1a3c46a12.png

Intussen zoeken we naar bommen

Zoals je misschien al hebt gezien, is op de kavel het onderzoek naar niet-gesprongen explosieven begonnen. Dat wordt uitgevoerd door mensen van het bedrijf Bodac. Zij leggen de grond laag voor laag opzij, zodat ze zeker weten dat er geen metaalafval meer in de bodem zit. Dat afval kan in de zoektocht naar explosieven namelijk verstorend werken.

Tot nu toe is er vooral oud roest naar boven gekomen, zoals een kachelpijp, onderdelen van de rails, fietsonderdelen, een stuk remschoen van een trein en... een koekenpan. Verder liggen er veel stenen en puin op en in de kavel. Een niet-gesprongen explosief hebben ze vooralsnog niet aangetroffen, maar wel scherven van geëxplodeerde bommen.

Om de scan mogelijk te maken hebben wij als leden met een aantal professionele vrijwillige motorzagers de bomen op het terrein gekapt. We dachten aan één of uiterlijk twee werkdagen wel genoeg te hebben, maar dat viel tegen. Het bleek drie dagen werk. Inmiddels heeft AD Amersfoort verslag gedaan van de zoektocht naar explosieven en heeft ook RTV Utrecht er aandacht aan besteed. Wat betreft de gekapte bomen: in Soesterhof komen er meer bomen voor in de plaats, en met een rijkere variatie.

Volg je ons al?

De belangrijkste nieuwtjes staan natuurlijk in onze nieuwsbrieven. Voor tussentijdse updates kunt je ons volgen op Twitter en Facebook: www.twitter.com/soesterhof en www.facebook.com/soesterhof.

Tot snel!