Het terrein bereidt zich voor op onze komst

We hebben onszelf onderschat. Sinds onze vorige nieuwsbrief in januari is er veel gebeurd. Zo veel, dat we dat inmiddels niet in één nieuwsbrief kwijt kunnen. Oeps. De bouwtekeningen zijn klaar, het terrein wordt bouwklaar gemaakt en wij zetten belangrijke laatste stappen. Hier de belangrijkste nieuwtjes.

De gemeente is enthousiast over ons ontwerp

Het ontwerp van Soesterhof is goedgekeurd! Vorige maand is het ruimtelijk kwaliteitsteam van de gemeente akkoord gegaan met onze plattegronden, onze bouwtekeningen, onze materiaalkeuze en onze plannen voor groen en de buitenruimte.

We hebben één noemenswaardige aanpassing moeten doen. De rij huurwoningen heeft er een bouwlaag bij gekregen, omdat de gemeente die rij niet hoog genoeg vond. In de nieuwe laag komen huurappartementen. Daarover lees je hieronder meer. We merkten trouwens dat de commissie erg veel waardering heeft voor het ontwerp, en voor onze plannen in zijn geheel.

Heeft u het ontwerp al gezien?

De 3D-tekeningen staan op onze website. Klik hier om ze te bekijken.

Het Kadaster trekt de grenzen

Afgelopen dinsdag, 6 november, heeft het Kadaster op de centimeter nauwkeurig vastgesteld waar onze kavel begint en ophoudt. Een technische aangelegenheid natuurlijk, maar ook een mijlpaal. Omwonenden waren ook uitgenodigd.

cea9768c-f7a0-4c23-a2c0-8890c15373bc.jpg

Onze straten hebben namen

Wij presenteren u: Machinist, Wagenmeester en Seinwachter. Soesterhof krijgt drie straten, en dat is hoe ze gaan heten. Als toekomstige bewoners hebben we inspraak gekregen in het keuzeproces, en dat is vrij uniek. We hebben de namen uitgekozen uit een lijst die de gemeente had opgesteld.

Een belangrijke vergunning laat op zich wachten

De procedure om een zogeheten omgevingsvergunning te krijgen duurt langer dan we mochten verwachten. Stappen bij de gemeente lopen soms erg traag, zeker als er meer afdelingen bij zijn betrokken. Deels heeft dat ook te maken met de ontwikkeling van de rest van de Wagenwerkplaats. Die heeft flinke vertraging opgelopen, en daar hebben wij nu last van.

Allerlei onderzoeken die onderdeel zouden zijn van het 'masterplan' voor de Wagenwerkplaats, moeten we nu zelf aanleveren. Dat lukt, maar het vraagt wel geduld en uithoudingsvermogen. De vergunning wordt waarschijnlijk afgegeven in april. Als dat gebeurt, beginnen we in de zomer met bouwen.

c9126f3a-08fa-4668-9b0c-76c21fec52a6.jpg

De bodem is uitgetekend

Nog zoiets waar je mee te maken krijgt als je zelf een buurt gaat bouwen: het 'civieltechnisch plan voor de ondergrondse infrastructuur'. In zo'n plan staan rioleringen en nutsvoorzieningen, maar ook de hoogtes van de kavel en plannen voor de afwatering. Een extern bureau heeft dat inmiddels voor ons opgesteld. We weten nu dus waar onze riolen, leidingen, kabels komen te liggen.

De kavel wordt bouwklaar gemaakt

  • Het deel van de geluidswal dat op onze kavel ligt, is afgegraven.
  • Het Brabantse bureau Bodac gaat binnenkort de bodem inspecteren op eventuele niet-gesprongen explosieven. Als vereniging hebben wij laatst, ter voorbereiding, al snoeiwerk gedaan op de kavel. Dat bleek een leuke groepsactiviteit.
  • We laten onderzoek doen naar de samenstelling van de bodem. Op basis daarvan bepalen we wat voor fundering onze huizen nodig zullen hebben.
  • De gemeente heeft een kapvergunning afgegeven voor de bomen die nu op de kavel staan. Wij gaan natuurlijk zorgen dat er meer en diverse bomen en planten voor in de plaats komen.
ce738ae7-ac84-4afb-abad-bc5073670f99.jpg

Infobijeenkomst

Op 10 september hielden we voor het eerst sinds lange tijd een informatiebijeenkomst, en die trok zo'n 45 geïnteresseerde huishoudens. De wachtlijst voor de koopwoningen is vervolgens gegroeid. Voor de huurappartementen zijn we nog op zoek naar stellen met of zonder kind. We streven naar diversiteit. Ken je gezinnen die interesse hebben, wijs hen dan gerust op het contactformulier op onze website.

Tot slot

De afgelopen weken was de Bloemenbuurt, die pal naast onze kavel ligt, uitgebreid op NPO 2. Een portret van de buurt waarvan we onderdeel worden. Al gezien?